PS4 Onderhoud


PS4 Onderhoud,

Onderhoud voor de PS4 is belangrijk maar wordt vaak snel vergeten of uitgesteld, de eerste symptomen dat de PS4 onderhoud nodig heeft is dat de PS4 bij het opstarten van een game harder begint te blazen. Zodra u een game opstart schakelt de PS4 zijn grafische chip in en genereert de PS4 meer warmte waardoor de interne ventilator harder moet werken om de console goed te kunnen koelen. Als het koelblok en interne ventilator vol zitten met stof dan kan de PS4 zijn warmte niet goed afvoeren en begint de PS4 extreem hard te blazen. In bijna alle gevallen wordt dit veroorzaakt door stof de PS4 is nu eenmaal een stofhapper waardoor de ventilator, voeding, koelblok en ontluchting gaten vol zitten met plukken stof. Vanaf de buienkant is het makkelijk om zelf de ontluchting gaten en de voeding stof vrij te maken met bijvoorbeeld een stofzuiger, maar het gevaar schuit hem in de interne ventilator en koelblok, zonder de PS4 te demonteren en een compressor is het erg moeilijk om de interne ventilator en koelblok (koel ribbons) goed stof vrij te maken.

koelpasta vervangen?

Zowel de grafische chip en het koelblok zijn twee stalen oppervlaktes en omdat staal op staal nooit 100% vlak is wordt er vanuit de fabriek uit tussen deze stalen oppervlaktes een dun laagje koelpasta aangebracht om er voor te zorgen dat er een geen ruimte tussen deze oppervlaktes ontstaat en de warmte van de grafische chip naar het koelblok snel wordt afgevoerd. het nadeel van koelpasta is dat het een bepaalde levensduur heeft en verzadigd na verloop van tijd waardoor het zijn werking verliest. als koelpasta verzadigd is verliest het koelblok contact met de grafische chip waardoor de ps4 registreert dat hij te warm wordt waardoor de PS4 harder begint te blazen. Om storingen te voorkomen moet de koelpasta na twee tot drie jaar een keer vervangen worden.

Wat gebeurd er nou tijdens een onderhoud beurt:

Bij een volledige hardware-matige reiniging van de Playstation vervangen wij de koelpasta van de grafische chip en processor en maken wij de spelcomputer, moederbord, koelblok en interne koel ventilator geheel stofvrij.

PS4 hardware onderhoudReparatie tijd
€ 39,9524 uur