PS4 Onderhoud


Playstation 4 onderhoud Groningen 2
Playstation 4 onderhoud Groningen

PS4 Onderhoud

Onderhoud voor de PS4 is belangrijk maar wordt vaak snel vergeten of uitgesteld, de eerste symptomen dat de PS4 onderhoud nodig heeft is dat de PS4 bij het opstarten van een game harder begint te blazen. Zodra u een game opstart schakelt de PS4 zijn grafische chip in en genereert de PS4 meer warmte waardoor de interne ventilator harder moet werken om de console goed te kunnen koelen. Als het koelblok en interne ventilator vol zitten met stof dan kan de PS4 zijn warmte niet goed afvoeren en begint de PS4 hard te blazen. In bijna alle gevallen wordt dit veroorzaakt door stof de PS4 is nu eenmaal een stofhapper waardoor de ventilator, voeding, koelblok en ontluchting gaten vol zitten met plukken stof. Vanaf de buitenkant is het makkelijk om zelf de ontluchting gaten en de voeding stof vrij te maken met bijvoorbeeld een stofzuiger, maar het gevaar schuilt hem in de interne ventilator en koelblok, zonder de PS4 te demonteren en een compressor is het erg moeilijk om de interne ventilator en koelblok (koel ribbons) goed stof vrij te maken.

Koelpasta vervangen?

Zowel de grafische chip en het koelblok zijn twee stalen oppervlaktes en omdat staal op staal nooit 100% vlak is wordt er vanuit de fabriek tussen deze stalen oppervlaktes een dun laagje koelpasta aangebracht om er voor te zorgen dat er een geen ruimte tussen deze oppervlaktes ontstaat en de warmte van de grafische chip naar het koelblok snel wordt afgevoerd. het nadeel van koelpasta is dat het een bepaalde levensduur heeft en verzadigd na verloop van tijd waardoor het zijn werking verliest. als koelpasta verzadigd is verliest het koelblok contact met de grafische chip waardoor de PS4 registreert dat hij te warm wordt en hierdoor begint hij te blazen. Om storingen te voorkomen moet de koelpasta na twee tot drie jaar een keer vervangen worden.

Wat gebeurd er nou tijdens een onderhoud beurt:

Bij een volledige hardware-matige reiniging van de Playstation vervangen wij de koelpasta van de grafische chip en processor en maken wij de console, moederbord, koelblok en interne koel ventilator geheel stofvrij.

OnderhoudPrijsReparatietijdGarantie
PS4 €39,951 uurN.V.T
PS4 Slim€39,951 uurN.V.T
PS4 Pro€39,951 uurN.V.T

Heeft u nog vragen?

Mocht u vragen hebben over een PS4 onderhoud? Dan kunt u tijdens openingstijden contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 050-2030520. Wij zijn geopend van Maandag t/m Vrijdag van 08:30 tot 18:00 Aan de Meeuwerderweg 135 kunt u altijd zonder afspraak binnen lopen.


Reparatie opsturen

Bent u niet woonachtig in de buurt van Groningen dan kunt u ook uw spelcomputer ook naar ons opsturen, Wij garanderen dat u binnen 5 werkdagen uw spelcomputer gerepareerd weer in huis heeft.


Zelf repareren

Als u zelf een reparatie wilt uitvoeren kijk dan eens voor onderdelen op Techonderdelen.nl